ÇIRAKLIK EĞİTİMİ

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

17.04.2023 128

Merkezimize Çırak Öğrenci kayıtları Bakanlığımızın ilan ettiği dönemlerde yapılmaktadır.

Genellikle bu   dönemler;

Yaz dönemi için; Temmuz, Ağustos ve   Eylül ayları,

Kış dönemi için; Ocak ayıdır.
             ÇIRAKLARDA ;

1. En   az İlköğretim mezunu olmak,

2. 14 Yaşını doldurmuş, 19 Yaşından gün almamış   olmak, (Daha önce mesleki eğitimden yararlanmamış   olan 19 Yaşından Büyüklerde Kayıt Olabilir. )

3. Bünyesi ve sağlık durumu, gireceği   mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.

4. Eğitim görmek istediği meslekte , bir işyeri   sahibi ile çıraklık   sözleşmesi imzalamak.

KAYITLARDA ÖĞRENCİLERDEN İSTENECEK   EVRAKLAR:

1.  1 Adet Doldurulmuş ve Onaylanmış Sözleşme ( Okuldan   Alınacak )

2.  1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3.  1 Adet Biyometrik Fotoğraf

4.  Varsa Sigorta Kartı

5.  Ustasının, Ustalık ve Usta   Öğreticilik Belgesi ve Fotokopisi

6.  Öğrenim Belgesi (Diploma) Aslı ve Fotokopisi

7.  Sağlık Raporu ( Sağlık Ocağı vb.   Yerlerden )

Kayıt olan çırak   öğrenciler kapsamda   bulunan  Meslek dallarından birinde bilgi ve beceri kazanarak Kalfalık Belgesini   almak üzere sözleşme yapmak suretiyle haftada bir gün Mesleki Eğitim   Merkezlerinde (Büyük İşletmeler gerekli koşulları oluştururlarsa kendi   düzenledikleri yerlerde eğitim verilebilir) diğer günler işyerlerinde Pratik   Eğitim görerek öğrencilik haklarından yararlanırlar.